Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
01/11/2012

Κέικ 2,5 τόνων «χόρτασε» ολόκληρη πόλη!

Διάσημοι σεφ ζαχαροπλαστικής από την Αυστρία ένωσαν τις δυνάμεις τους και παρασκεύασαν το μεγαλύτερο κέικ στον κόσμο, το οποίο ζυγίζει ούτε λίγο ούτε πολύ 2,5 τόνους.

Τρεις μέρες πέρασαν όπου οι ζαχαροπλάστες ανακάτευαν τα υλικά, προκειμένου να πετύχουν το ιδανικό αποτέλεσμα, τιμώντας παράλληλα την αυστριακή πόλη Seiersberg και δίνοντας την ευκαιρία στους κατοίκους να απολαύσουν μια διαφορετική λιχουδιά.

Χιλιάδες κιλά αλεύρι, γαλόνια γάλα, 3.000 και πλέον αβγά αλλά και 200 κιλά βατόμουρα και άλλες τόσες φράουλες για τη διακόσμηση του κέικ ήταν αρκετά για να πετύχουν το σκοπό τους: Μια θέση στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο κέικ στον κόσμο… «Είμαι περήφανος για το αποτέλεσμα που είναι… ελαφρύ και νόστιμο», σχολιάζει ο επικεφαλής σεφ Werner Russ για το γιγάντιο κέικ, το οποίο κόπηκε στη συνέχεια σε 1.000 και πλέον κομμάτια, ικανά να χορτάσουν ολόκληρη την πόλη!

 

Πηγή: perierga.gr

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency