Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
17/10/2012

Έρευνα: Τα λαχανικά & τα φρούτα σε κάνουν πιο ευτυχισμένο!

Το ότι τα πολλά λαχανικά κάνουν καλό στην υγεία το ξέρεις. Το ότι μπορεί να σε κάνουν και πιο ευτυχισμένο όμως; Διάβασε τι αποκαλύπτει νέα έρευνα και άρχισε να τρως.

Επτά ή οχτώ μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα πρέπει να τρως για να είσαι όχι μόνο πιο υγιής αλλά και πιο ευτυχισμένος και αισιόδοξος για το μέλλον, λένε οι επιστήμονες.

 

Η μελέτη, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Social Indicators Research»,  βασίστηκε στην ανάλυση ερωτηματολογίων, στα οποία 80.000 εθελοντές  είχαν απαντήσει μεταξύ άλλων σε ερωτήματα για τη διατροφή, τη φυσική δραστηριότητα και τα συναισθήματά τους.

Οι ερευνητές βαθμολόγησαν την ικανοποίηση που ένιωθε για τη ζωή του κάθε εθελοντής σε μία κλίμακα από 0 έως 10 και συνέκριναν τη βαθμολογία αυτή με τις διατροφικές συνήθειές του.

Ανακάλυψαν λοιπόν ότι όσοι έτρωγαν περισσότερα φρούτα και λαχανικά, συγκέντρωναν κατά μία μονάδα υψηλότερη βαθμολογία σε σχέση με τους υπόλοιπους.

 

Το όφελος των αντιοξειδωτικών

Αν και η έρευνα δεν εξηγεί με ακρίβεια με ποιο τρόπο τα φρούτα και τα λαχανικά επηρεάζουν την ευεξία, εικάζει ότι πιθανόν να οφείλεται στις αντιοξειδωτικές χημικές ουσίες που περιέχουνμ οι οποίες ελαττώνουν το στρες.

Η συγκεκριμένη έρευνα δεν είναι η μόνη που έχει ασχοληθεί με το θέμα. Άλλες, πρόσφατες μελέτες έχουν αποκαλύψει ότι τα παιδιά που τρώνε τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο να πάθουν κατάθλιψη αργότερα στη ζωή τους.

 

Μάθε κι αυτό

Οι μερίδες που συνιστώνται για καλή υγεία δεν αντιστοιχούν σε μερίδες εστιατορίου. Στην πραγματικότητα, μία μερίδα φρούτου αντιστοιχεί σε ένα φρούτο και μία μερίδα λαχανικά αντιστοιχεί σε λιγότερο από μισή σαλάτα (μετρημένη ως σαλάτα εστιατορίου).

Αυτό σημαίνει ότι επτά ή οκτώ μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα ισοδυναμούν με τρία ή τέσσερα φρούτα και δύο μεγάλες σαλάτες την ημέρα. Τι περιμένεις; Άρχισε να τρως από σήμερα.

 

Πηγή: cosmo.gr

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency