Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
02/10/2012

Το πρώτο… κάμπριο τελεφερίκ στον κόσμο!

Η Ελβετία παρουσίασε το πρώτο διώροφο… κάμπριο τελεφερίκ στον κόσμο, που ξεκινά το εντυπωσιακό ταξίδι τους στις Άλπεις κοντά στην πόλη της Λουκέρνης. Το τελεφερίκ, που φέρει την ονομασία «The Cabrio», φτάνει μέχρι το βουνό Stanserhorn, μεταφέροντας 60 επιβάτες τη φορά, στο ιλιγγιώδες ύψος των 1,9 χιλιομέτρων!

 

perierga.gr - Το πρώτο... κάμπριο τελεφερίκ στον κόσμο!

Στο δεύτερο «όροφο» του τελεφερίκ 30 τυχεροί επιβάτες έχουν την ευκαιρία να «αναπνεύσουν» τον παγωμένο αέρα των Άλπεων και να αισθανθούν τις «ριπές» στο πρόσωπό τους απολαμβάνοντας μια πρωτόγνωρη εμπειρία επάνω στο ανοιχτό «κατάστρωμα».

perierga.gr - Το πρώτο... κάμπριο τελεφερίκ στον κόσμο!

Ο πρώτος «όροφος» του τελεφερίκ είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένος από γυαλί, προσφέροντας απρόσκοπτη και μαγευτική θέα στην κοιλάδα, κάτω από τα πόδια των επιβατών. Το «ταξίδι» ξεκινά από το χωριό Stans, περίπου 15 λεπτά από τη Λουκέρνη και διαρκεί 2,3 χιλιόμετρα, όσο δηλαδή είναι και το μήκος του τελεφερίκ, μέχρι να φτάσουν οι επιβάτες μετά από 6 περίπου λεπτά στην κορυφή του βουνού  Stanserhorn σε ύψος 1.850 μέτρων.

perierga.gr - Το πρώτο... κάμπριο τελεφερίκ στον κόσμο!

Ο Jurg Balsiger, Διευθυντής της Εταιρείας Σιδηροδρόμων Stanserhorn, δήλωσε για το τελεφερίκ: «Η διαδρομή αποτελεί μια αξέχαστη εμπειρία, προσφέροντας απόλυτη ασφάλεια στο κοινό και -το σημαντικότερο- δίνοντας μια νέα διάσταση στο ταξίδι προς τις Άλπεις».

perierga.gr - Το πρώτο... κάμπριο τελεφερίκ στον κόσμο!perierga.gr - Το πρώτο... κάμπριο τελεφερίκ στον κόσμο!Πηγή: perierga.gr

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency