Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
29/05/2012

Δημήτρης Μητροπάνος, Μάριος Τόκας – Τρία καινούργια τραγούδια

Έφυγαν και οι δύο στη μεστή ωριμότητά τους, «στα καλύτερά τους» θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς, ενώ είχα να δώσουν ακόμη τόσα πολλά. Θυμάμαι τον ερμηνευτή να…

μιλά με νοσταλγία και συγκίνηση για το συνθέτη, στη συνέντευξη που παρεχώρησε στο ogdoo . gr και στον Κώστα Μπαλαχούτη. Βλέπετε ο Τόκας είχε φύγει νωρίτερα… Ο Μητροπάνος τόνιζε στη συνέντευξη αυτή πόσο του έλειπε ο φίλος του, ο ακριβός συνεργάτης του,

Μητροπάνος και Τόκας πέρα από το φιλικό και οικογενειακό «δέσιμό» τους συνδέονται με τρεις ολοκληρωμένους δίσκους και μερικά ακόμη σκόρπια τραγούδια. Κάποια από αυτά συνέβαλλαν στη νέα «άνοιξη» του ερμηνευτή στα πρώτα χρόνια του ΄90 και τραγουδήθηκαν από όλη την Ελλάδα ενώ εξακολουθούν να παραμένουν φωτεινά και διαχρονικά.

Λίγο πριν το απρόσμενο φινάλε του, ο Μητροπάνος είχε μπει στο στούντιο για να ερμηνεύσει τρία ανέκδοτα τραγούδια του Τόκα σε έναν δίσκο με δημιουργίες του τελευταίου, με υλικό που δεν είχε προλάβει να ηχογραφήσει. Στο δίσκο αυτό συμμετέχει επίσης οΠασχάλης Τερζής και άλλοι εκλεκτοί. Η έκδοση με τα ακυκλοφόρητα του Τόκα προσδιορίζεται γύρω στις αρχές του καλοκαιριού.

Δεδομένου ότι ο Τόκας είχε τα «ζύγια» του Μητροπάνου, οι καταθέσεις αυτές αναμένονται με τεράστιο ενδιαφέρον καθώς πρόκειται και για το κύκνειο άσμα του ερμηνευτή. Αν και σύμφωνα με πληροφορίες, η Minos-EMI διαθέτει ανέκδοτο υλικό με τραγούδια από την σχεδιαζόμενη συνεργασία του Μητροπάνου με τον Μίνωα Μάτσα, που θα κυκλοφορούσε μες το φθινόπωρο.

Ακόμη στα σχέδια του ερμηνευτή συμπεριλαμβανόταν η ηχογράφηση των κλασικών έργων του Μίκη Θεοδωράκη «Άξιον Εστί» σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη και «Επιτάφιος» σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου. Όσον αφορά τις ζωντανές παραστάσεις, ο Μητροπάνος θα βρισκόταν στις 5 Ιουνίου στην Τεχνόπολη στο Γκάζι προκειμένου να συμμετάσχει σε συναυλία του Λάκη Παπαδόπουλου. 

πηγή : ogdoo.gr

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency