Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
08/03/2012

H Apple παρουσιάζει το iPad 3 με διπλάσια ανάλυση-23 Μαρτίου στην Ελλάδα

 Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο San Francisco και αναμεταδόθηκε ζωντανάαπό το insomnia.gr, η Apple παρουσίασε το πολυαναμενόμενο iPad 3 το οποίο θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα στις 23/03.

Η παρουσίαση του iPad 3 έγινε δια στόματος Tim Cook, του Διευθύνοντα Συμβούλου της Apple. Το νέο iPad διαθέτει οθόνη τεχνολογίας Retina με ανάλυση 2040 x 1536, διπλάσια από το προηγούμενο μοντέλο. Όπως αναφέρεται η ανάλυση της οθόνης είναι τόσο μεγάλη έτσι ώστε να μη μπορεί κανείς να ξεχωρίσει μεμονωμένο pixel σε απόσταση 10 ιντσών.

Ο διπύρηνος επεξεργαστής του είναι ο Α5Χ, ο οποίος διαθέτει GPU με τέσσερις πυρήνες για την απεικόνιση γραφικών. Το iPad αποκτά για πρώτη φορά υποστήριξη LTE συνδεσιμότητας, ενώ υποστηρίζει ακόμη δυνατότητα προσωπικού hotspot εφόσον βέβαια υποστηρίζεται κάτι τέτοιο από τον πάροχο. Η κάμερα του είναι 5MP και αναβαθμίζεται με την υποστήριξη εγγραφής 1080p video. Το iPad 3 συνοδεύεται από την έκδοση του iOS 5.1 η οποία είναι από σήμερα διαθέσιμη για iPhone 4S/4/3GS, iPad2/iPad, iPod touch 3ης και 4ης γενιάς. 

Δημοσιευμένη Εικόνα

Η παρουσίαση ξεκίνησε με τον Tim Cook να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι ζούμε σε μια "μετα PC" εποχή όπου κυριαρχούν οι φορητές συσκευές. Στη συνέχεια δόθηκαν ορισμένα στατιστικά στοιχεία όπως οι 25 δισεκατομμύρια μεταφορτώσεις εφαρμογών στο App Store, ο αριθμός των 585.000 διαθέσιμων εφαρμογών και η συμπλήρωση 100 εκατομμυρίων χρηστών του iCloud. Όσον αφορά την υπηρεσία στο σύννεφο της Apple, όπως ανακοινώθηκε θα υποστηρίζει ταινίες οι οποίες έχουν αγοραστεί από οποιαδήποτε Apple συσκευή, ενώ οι λίστες αναπαραγωγής μουσικής θα αποθηκεύονται επίσης αυτόματα στο iCloud. Κατά τη διάρκεια της αναφέρθηκε ότι μόλις το τελευταίο τρίμηνο πουλήθηκαν 15.4 εκατομμύρια iPad, αριθμός που ξεπερνά τις πωλήσεις PC κάθε μεμονωμένου κατασκευαστή.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Μετά την παρουσίαση των νέων χαρακτηριστικών του iPad 3 ακολούθησε επίδειξη των δυνατοτήτων της συσκευής ιδιαίτερα στον τομέα των γραφικών, παρουσιάζοντας παιχνίδια με HDR γραφικά όπως το Infinity Blade: Dungeons από την Epic Games και τον προσομοιωτή πτήσεων Sky Gamblers της Namco.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Ανακοινώθηκε επίσης η κυκλοφορία νέας έκδοσης του iWork (Keynote, Pages, Numbers) έναντι 7.99€. Επιπλέον κυκλοφόρησε έκδοση του iPhoto για iPad για τους "λάτρεις της φωτογραφίας", το οποίο αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επεξεργασίας και θεματοποίησης φωτογραφιών υποστηρίζοντας επεξεργασία εικόνων μέχρι 19MP. Αναβαθμισμένη παρουσιάστηκε ακόμη και η εφαρμογή iMovie η οποία εκμεταλλεύεται την Retina οθόνη του iPad 3. 

Δημοσιευμένη Εικόνα


Παρακάτω μπορείτε να δείτε συνοπτικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του iPad

 • Λειτουργικό Σύστημα: iOS 5.1
 • Οθόνη: τεχνολογία Retina, 1080p ανάλυσης 2040x1536
 • Επεξεργαστής: A5X chip, με τέσσερις πυρήνες για απεικόνιση γραφικών 
 • Κάμερα: 5MP με backside illuminated αισθητήρα πέντε κομματιών, φίλτρο IR και ενσωματωμένο ISP στο chip του Α5Χ
 • Εγγραφή video: 1080p
 • Συνδεσιμότητα: WiFi, 21Mbps HSPA+, DC-HSDPA στα 42Mbps, με τη τεχνολογία LTE στα 73Mbps
 • Μπαταρία: 10 ώρες συνεχούς λειτουργίας και 9 ώρες σε 4G δίκτυο
 • Βάρος: 635 γραμμάρια
 • Πάχος 9.4 χιλιοστά

 Η κυκλοφορία του iPad 3 αναμένεται στις 23 Μαρτίου στην Ελλάδα, με την τιμολόγηση του να κινείται στα επίπεδα του προκατόχου του και έχει ως εξής:

 • 16GB WiFi $499 δολάρια
 • 32GB WiFi $599 δολάρια
 • 64GB WiFi $699 δολάρια.
 • 16GB WiFi+4G $629 δολάρια
 • 32GB WiFi+4G $729 δολάρια
 • 64GB WiFi+4G $829 δολάρια

 

Το iPad 2 θα συνεχίσει να πωλείται με τιμή μειωμένη κατά $100 δολάρια.

Δημοσιευμένη Εικόνα

πηγή : insomnia.gr

 

 

 

 

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency