Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
07/02/2012

Γλώσσα του σώματος: Μάθε να την διαβάζεις!

Σίγουρα έχεις ακούσει πως η γλώσσα του σώματος  παίζει πολύ σημαντκό ρόλο στις σχέσεις μας και στην επικοινωνία μας με τους  άλλους. Πολλοί έχουν την ικανότητα  να  διαβάζουν  την γλώσσα του σώματος του συνομιλητή τους χωρίς να έχουν κάνει κάποια εξάσκηση.  Αν δεν είσαι ένας από αυτούς, αυτό το άρθρο θα σε βοηθήσει να μάθεις πώς να το κάνεις!

Τα σημεία του σώματος που έχουν σημασία είναι:

1. Τα χέρια: Τα σταυρωμένα χέρια δείχνουν έλλειψη άνεσης και αμηχανία σε αντίθεση με τα χέρια στο λαιμό που δείχνουν άνεση και  απόλαυση της κουβέντας. Αν είναι τοποθετημένα στην μέση υποδηλώνουν νευρικότητα ή ανυπομονησία. Σε περίπτωση που οι παλάμες του  συνομιλητή σου είναι ανοιχτές προς εσένα είναι σημάδι φιλικότητας.

2. Το κεφάλι: Το γυρισμένο προς το πλάι κεφάλι είναι σημάδι συμπάθειας ή ακόμα και φλερτ ενώ το κεφάλι προς τα κάτω υποδηλώνει οτι  ο συνομιλητής σας κρύβει κάτι ή  δεν αισθάνεται άνετα για το θέμα της συζήτησης.Αν ο συνομιλητής σας κοιτάει προς άλλη   κατεύθυνση την περισσότερη ώρα, σημαίνει ότι δεν βρίσκει ενδιαφέρον στην συζήτηση σας ή απλώς θέλει να διακόψει τη συζήτηση.

3. Η απόσταση: Είναι φυσικό ότι όση μικρότερη είναι η απόσταση μεταξύ σας τόσο μεγαλύτερη οικειότητα και άνεση αισθάνεται.

4.Τ α μάτια: Αν το βλέμμα του συνομιλητή σας είναι στραμμένο αλλού την περισσότερη ώρα είναι σημάδι ανησυχίας ή οτι θέλει να  κρύψει κάτι. Αντίθετα αν σας κοιτάει κατευθείαν στα μάτια βρίσκει πολύ ενδιαφέρουσα την συζήτηση σας.

5. Τα πόδια: Αν η κατεύθυνση των ποδιών σας είναι η ίδια μπορείς να συμπεράνεις ότι υπάρχει άνεση μεταξύ σας ενώ τα σταυρωμένα  πόδια υποδηλώνουν αμυντική στάση απέναντι σας.
 
Σημαντικό είναι να μην προτρέχεις σε συμπεράσματα με μια μόλις κίνηση. Για παράδειγμα, μπορεί ο συνομιλητής σου να κρυώνει και γι  αυτό να έχει σταυρωμένα το πόδια του ή τα  χέρια του. Καλό είναι να να κοιτάς για  τουλάχιστον 4 σημάδια ώστε να μπορέσει να  βγάλεις κάποιο σωστό συμπέρασμα.

 

Πηγή: arthra.net

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Οι σκύλοι «διαβάζουν» το μυαλό μας! Ξέρατε οτι . . . »

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency