Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
27/01/2012

Κώστας Πρέντζας : Τα φωτοβολταϊκά πάρκα και η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Για το θέμα των Φωτοβολταϊκών που συζητήθηκε προχθές στο δημοτικό συμβούλιο, μετά από αίτημα του αντιπεριφερειάρχη Κου Κουρή,  επειδή παρακολούθησα τη συζήτηση θα πώ ότι  προσωπικά δε βρήκα κάποιο ουσιαστικό νόημα σε αυτή.

Να εξάρω την παρουσίαση της Κας Νικολαϊδου η οποία ήταν επί της ουσίας και η οποία προφανώς δεν επηρέασε τους ψηφίσαντες μιας και η απόφαση ήταν προφανώς ειλημμένη.Θα συγκρίνω τη συζήτηση που έγινε στο ΤΕΕ , οι οποίοι φρόντισαν να καλέσουν δύο ειδικούς επί των φωτοβολταϊκών να τους ενημερώσουν, και το οποίο ΤΕΕ ομόφωνα πρότεινε στον αντιπεριφερειάρχη επί της ουσίας μέσα σε ένα κόσμιο κλίμα.

Όμως το ΤΕΕ γνωμοδοτεί και δεν αποφασίζει.

Όσο για τα συμπεράσματα δύο παρατηρήσεις και μόνο.

Εφόσον αποφασίσθηκε  από δω και πέρα να συνεννοηθούν οι φορείς του νησιού ( πολύ σωστά ο Διευθυντής της ΔΕΗ είπε ότι κανείς δε μας ρώτησε ) και να συναποφασίσουν τι θα προτείνουν στο ΥΠΕΚΑ όσον αφορά την ανάπτυξη των ΑΠΕ στην Κεφαλονιά , ας το πράξουν σύντομα αλλιώς πάλι τα ίδια θα συμβούν. Ήδη οι μαγαλοκαρχαρίες έχουν στήσει καραούλι και παρατηρούν. ΔΕΗ, ΤΕΕ, Δήμος, Περιφέρεια και πολίτες ας συζητήσουν τι θέλουν να γίνει χωροταξικά με τις ΑΠΕ.

Βεβαίως και ο κάθε πολίτης και δημοτικός σύμβουλος έχει την άποψή του που είναι σεβαστή, εφόσον στοιχειοθετείται, όμως Κε Νικόλα Παπαδάτε σε προσβάλλει αισθητικά το φωτοβολταϊκό στη στέγη και τέθηκες κατά των φωτοβολταϊκών στις στέγες της Κεφαλονιάς, και αισθητικά δε σε προσβάλλει στην περιοχή natura ?

Δεν σε αφορά   ότι τα φωτοβολταϊκά στις στέγες είναι πηγή εισοδήματος για τον Κεφαλλονίτη ενώ τα φωτοβολταϊκά επί εδάφους επί τω πλείστον  θα γίνουν από εισερχόμενους επενδυτές που θα αποδώσουν ψίχουλα (αν και όταν)στους ιδιοκτήτες των οικοπέδων?

Δεν σε αφορά που ένα φωτοβολταϊκό στη στέγη Σχολείου θα αποδώσει στο εκπαιδευτικό ίδρυμα εισόδημα από 7.000 – 8.000 € και ψηφίζεις όχι στα φωτοβολταϊκά στις στέγες?

Αν μη τι άλλο ενημερώσου σωστά και μετά ψήφισε κατά συνείδηση και με γνώμονα το συμφέρον των πολλών. 

Κωνσταντίνος Πρέντζας

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency