Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
24/11/2011

Στο Στρατό με ένα… κλίκ!

Στο Στρατό με ένα… κλίκ! Αυτός είναι ο στόχος που θέλει να πετύχει η Διευθυνση Στρατολογίας του ΓΕΕΘΑ με την αναβάθμιση που έκανε στον δικτυακό της τόπο www.stratologia.gr.Πλέον οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επιλύουν… περισσότερα στρατολογικά θέματα από το… σπίτι, πολύ πιο οικονομικά και σε λιγότερο χρόνο. Ειδικά για τη περιοχή μας, που πλέον εδώ και λίγους μήνες έχει κλείσει οριστικά το στρατολογικό γραφείο Αργοστολίου.

Σε συνδυασμό με τις μηχανογραφικές αναβαθμίσεις, τους αυτοματισμούς και την ψηφιοποίση που έχουν γινει στις εσωτερικές λειτουργίες και τα αρχεία της Στρατολογίας, αλλά και την οργανωτική αναδιάρθρωση, η δημιουργία της νέας ιστοσελίδας έρχεται να προσθέσει και να προσφέρει φιλικότερο περιβάλλον για το χρήστη του Ίντερνετ που θέλει εξυπηρέτηση από τα στρατολογικά γραφεία.

Η ανασυγκρότηση και η ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των στρατολογικών υπηρεσών ήταν ενα πολυσχιδές έργο εκσυχρονισμού που έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρο – και τα πρώτα βήματα είχαν βελτιώσει την κατάσταση. Ωστόσο τα τελευταία, καθοριστικά βήματα που προχώρησαν καθοριστικά και συνδύασαν όλες τις αλλαγές, έγιναν το τελευταίο έτος με τον συντονισμό του Διευθυντή Στρατολογίας υποστρατήγου Περ. Μπούρα και των επιτελών του.

Οπως αναφέρεται από το ΓΕΕΘΑ ο ενδιαφερόμενος, κατά περιπτωση, χρήστης του ιστότοπου, με τη χρήση του Αριθμού Στρατιωτικού Μητρώου (ΑΣΜ) του, μπορεί να ενημερωθεί για:

(1) τη στρατολογική του κατάσταση (αναβολή, διάρκεια αναβολής, υποχρέωση για κατάταξη, κλπ),
(2) την ημερομηνία και το Κέντρο Κατάταξής του,
(3) την κατανομή του σε Κλάδο των Ενοπλων Δυνάμεων,
(4) την επιλογή του σε Όπλο – Σώμα για το Στρατό Ξηρας,
(5) την ισχύουσα στρατολογική νομοθεσία,
(6) τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για κάθε αίτημά του
(7) πληροφοριακά έντυπα για κάθε περίπτωση της στρατολογικής νομοθεσίας (προϋποθέσεις – δικαιολογητικά – προθεσμίες),
(8) τη διεύθυνση των – νέων, κατα Περιφέρεια- Στρατολογικών Γραφείων και τον εντοπισμό τους μέσω ψηφιακού ηλεκτρονικού χάρτη.

Επιπλέον έχει επίσης τη δυνατότητα:

(α) να θέτει οποιαδήποτε ερώτηση στρατολογικού περιεχομένου και να λάβει απάντηση μέσω e-mail.
(β) να υποβάλει ηλεκτρονικά αίτηση για έκδοση πιστοποιητικού στρατολογικής κατάστασης και να επιλέξει τον τρόπο παραλαβής του (ταχυδρομικά, ΚΕΠ, Στρατολογικό Γραφείο επιλογής του)


Πηγή: http://www.e-kefalonia.net/

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency