Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
07/11/2011

Κωνσταντίνος Πρέντζας: Αιολικά πάρκα - Εργοστάσια παραγωγής ρεύματος ΔΩΡΕΑΝ

Τελικά κάθε μέρα που περνά δείχνει ότι κάτι αρχίζει να αλλάζει. Αρχίζουμε να μη μασάμε το κουτόχορτο που μας σερβίρεται. Τα ψέματα και οι υποσχέσεις των πολιτικών δεν περνάνε τόσο εύκολα πια, αφού, ακόμα και μέσω εποπτείας υπάρχει στοιχειώδης έλεγχος ενώ ταυτόχρονα όλοι συνειδητοποιήσαμε ότι λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν!!Όλο και συζητιέται στους διαδρόμους των αρμόδιων Υπουργείων ότι η χώρα δεν μπορεί να αντέξει μόνη της, να χρηματοδοτεί την ανάπτυξη των ΑΠΕ και πρέπει να αλλάξει τουλάχιστον η τιμολόγηση.

Ένα απλό παράδειγμα βλέπουμε στα Αιολικά πάρκα της Κεφαλονιάς.

Τα οποία έγιναν όταν η οικονομία της χώρας ήταν αναπτυσσόμενη, λεφτά υπήρχαν και δείχναμε Ευρωπαίοι (με ελληνική νοοτροπία).

Δυστυχώς όμως, ακόμα και τότε, η ηγεσία του τόπου δεν έκανε τίποτε για να προστατεύσει τα συμφέροντα των δημοτών, δεν έκανε την κατάλληλη ενημέρωση στους Κεφαλλονίτες, δε διεκδίκησε μέρος των χρημάτων από την κεντρική κυβέρνηση, δεν ενδιαφέρθηκε να επενδύσει η ίδια στην πολύ αποδοτική Αιολική ενέργεια (βάση των υπαρχόντων νόμων) και ΠΑΡΕΔΩΣΕ το αιολικό δυναμικό σε άλλα, εκτός των δικών μας, συμφέροντα επιτρέποντας στον Χ μεγαλοεπιχειρηματία να επενδύσει με επιδότηση 50% και σήμερα να έχει, λόγω των ευνοϊκών τιμών πώλησης του παραγόμενου ρεύματος, ΕΝΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΔΩΡΕΑΝ αφού το πληρώσαμε όλοι οι φορολογούμενοι. Και αύριο ο κύριος Χ θα μας πουλάει και ρεύμα (και βάση νομοθεσίας θα ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ στη διαμόρφωση της τιμής πώλησης του ρεύματος).

Και όλα αυτά διότι αυτοί που διαχειρίζονταν τις τύχες μας δεν ενδιαφέρθηκαν για τη δική μας τύχη.

Για ποιο λόγο να πληρώνω, σήμερα που με απομυζούν με τα μέτρα λιτότητας, τον κύριο Χ εκατομμύρια ¤ το χρόνο να παράγει ρεύμα με το δικό μου Αιολικό δυναμικό ?? Και σε ανταπόδοση να παίρνω ΜΗΔΕΝ ??

Δηλαδή οι όροι του παιχνιδιού άλλαξαν μόνο για το βλάκα λαό (το μισθωτό, το δημόσιο υπάλληλο, το συνταξιούχο, τον ελεύθερο επαγγελματία) όπου υπάρχουν συντριπτικές μειώσεις εισοδημάτων και αβάσταχτη φορολόγηση περιουσίας και δεν θα αλλάξουν για τους κυρίους Χ ?? Για τόσο ηλίθιο περνάτε το 95% του πληθυσμού ??

Ας γίνει γενική απαίτηση από όλους μας εδώ να αρθούν οι συμβάσεις για τα αιολικά πάρκα και να δοθεί η ευκαιρία σε μας και την τοπική αυτοδιοίκηση να εκμεταλλευτούμε για το συμφέρον μας το αιολικό δυναμικό της Κεφαλλονιάς. Και ας μην πουλάμε ακριβά το ρεύμα στη ΔΕΗ παρά μόνο να παράγουμε το δικό μας ρεύμα. Και αν δε συμφέρει οικονομικά να καταργήσουμε το αιολικό πάρκο.

Και εάν η Ευρώπη θέλει να παράγουμε 20% ενέργεια από ΑΠΕ μέχρι το 2020 με εξοπλισμό που δεν είναι Ελληνικός, τότε ευχαρίστως να πληρώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση τον εξοπλισμό (να πληρώσει ουσιαστικά το Γερμανικό Κράτος τις γερμανικές εταιρείες) και να παράξουμε όσο ρεύμα θέλουν, να τους το πουλάμε και φθηνά άμα τους βολεύει (αν φτιάξουν αυτοί το δίκτυο μεταφοράς), κανένα πρόβλημα.

Μη μας δουλεύετε όμως αφού τα νούμερα δε βγαίνουν.

Να συνεκμεταλλευτούμε τον ήλιο μας. Ναι.

Να συνεκμεταλλευτούμε τον ορυκτό μας πλούτο. Ναι

Αλλά με τους δικού μας δίκαιους όρους.

Και αν όλα αυτά σας φαίνονται δίκαια μεν ανέφικτα δε, απλώς θα επαναλάβω τον Καζαντζάκη...

«Φτάσε εκεί που δεν μπορείς»

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency