Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
29/09/2011

Κων/νος Πρέντζας: Συμβουλές για να κερδίσετε χρήματα εξοικομώντας ενέργεια

Επειδή των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, πριν αρχίσει ο χειμώνας κάποιες συμβουλές εξοικονόμησης ενέργειας και χρημάτων ίσως φανούν χρήσιμες σε όλους μας.Τώρα που μικραίνει η μέρα και χρησιμοποιούμε περισσότερες ώρες τα εσωτερικά φώτα, καλό είναι να αντικαταστήσουμε τους ενεργοβόρους λαμπτήρες που ανάβουν πάνω από τέσσερεις ώρες ημερησίως, με λάμπες LED.

Το νερό αρχίζει και κρυώνει στο δίκτυο , άρα απαιτείται περισσότερη ενέργεια για να ζεσταθεί. Είναι η καλύτερη ώρα να τοποθετηθούν ακροφύσια οικονομίας στις βρύσες του σπιτιού και να εξοικονομήσουμε 50% στο ζεστό νερό!!

Για πόσιμο ζεστό νερό αντί για βραστήρα καλύτερα αγοράστε γκαζάκι αερίου πολλαπλών χρήσεων.

Όσοι έχουν την οικονομική άνεση καλό είναι να μονώσουν τους εξωτερικούς τοίχους, την ταράτσα ή τη στέγη και να αλλάξουν παλιά κουφώματα και πορτοπαράθυρα .

ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ

Τέλος, το κομμάτι που μας πονάει όλους το πιο πολύ είναι η θέρμανση. Ιδίως τους ηλικιωμένους . Καλά που οι περισσότεροι παππούδες και γιαγιάδες είναι άνθρωποι που ξέρουν από δυσκολίες και είναι σκληρόπετσοι ( όχι σαν τη γενιά μου και τους νεότερους που είμαστε λίγο μπούληδες), αφού οι καλοί κύριοι που κυβερνάνε θεώρησαν ΗΘΙΚΟ και ΔΙΚΑΙΟ να κάνουν αφαίμαξη στο συνταξιούχο, και όχι στους εαυτούς τους, στους ημετέρους και στους κλέφτες που στείλανε τα λεφτά στις Ελβετίες και τις Παρθένες Νήσους!!!!( Ποιος Μαντέλης????)

Οπωσδήποτε φέτος να γίνει συντήρηση του καυστήρα , μέτρηση καυσαερίων και ρύθμιση από ΑΔΕΙΟΥΧΟΥΣ τεχνίτες συντηρητές καυστήρων.

Οπωσδήποτε αλλαγή του απλού θερμοστάτη του σπιτιού με ΨΗΦΙΑΚΟ θερμοστάτη. Είναι ακριβός (100-150 ¤) αλλά η απόσβεση γίνεται σε 2-3 μήνες.

Σε πολυκατοικίες τοποθετήστε Αντιστάθμιση στην κεντρική θέρμανση.

Κλείστε τα σώματα όπου δεν θέλετε να ζεσταθούν οι χώροι.

Μην απλώνετε βρεγμένα ρούχα στα σώματα καλοριφέρ, μην τα βάφετε και γενικά μην τοποθετείτε αντικείμενα. Απλώς χάνετε θέρμανση.

Καλύτερα να δουλεύει ο καυστήρας συνεχώς σε πιο χαμηλή θερμοκρασία, παρά σε μεγάλη θερμοκρασία και διακοπτόμενα.

Εκείνο το τζάκι που παλιά το είχαμε για μόστρα , φέτος ας το χρησιμοποιήσουμε!!

Καλό είναι να τοποθετηθεί μετρητής στη δεξαμενή πετρελαίου μιας και οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους.

Ενημερωθείτε από την αγορά για τους εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης ( ενεργειακά τζάκια, σόμπες πέλετς, ηλιακή θέρμανση, υπέρυθρη θέρμανση) και αποφασίστε αν σας συμφέρει να καταργήσετε το πετρέλαιο και ΠΟΤΕ θα κάνετε απόσβεση.

Σε κάθε περίπτωση τώρα , όσο ποτέ άλλοτε , είναι Ανάγκη να στραφούμε πρώτα στην εξοικονόμηση ενέργειας και άρα μείωση των παγίων εξόδων της οικογένειας ή της επιχείρησης μας.


Κωνσταντίνος Πρέντζας
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε.

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency