Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
26/05/2011

Στη Μόσχα αδελφές μου... στη Μόσχα...!

Μία αρκετά ενδιαφέρουσα εφαρμογή, που θα χαροποιήσει ιδιαίτερα το γυναικείο πληθυσμό είναι το εικονικής πραγματικότητας δοκιμαστήριο. Για να γίνουμε πιο κατανοητοί θα μπορούν να στέκονται μπροστά από την οθόνη και με χειρονομίες να «δοκιμάζουν» τα διάφορα φορέματα. Μία ρωσική εταιρεία η AR Door συνεργάστηκε με τα Topshop, μια Βρετανική αλυσίδα ρούχων, με αρκετά υποκαταστήματα σε όλο τον κόσμο, για να κατασκευάσουν αυτό το εικονικής πραγματικότητας δοκιμαστήριο, με αφορμή την προώθηση μιας νέας κολεξιόν φορεμάτων. Αντί, λοιπόν οι κυρίες να αναγκάζονται να γδύνονται για να δοκιμάσουν κάποιο ρούχο το μόνο που θα έχουν να κάνουν είναι να σταθούν μπροστά από την οθόνη και αυτόματα να βλέπουν να φορούν το οποιοδήποτε φόρεμα. Πρακτικά θα μπορούσε κάποιος να το χαρακτηρίσει και ως καθρέφτη εικονικής πραγματικότητας.

Ο πρώτος τέτοιος καθρέπτης είχε δοκιμαστεί στη Μόσχα. Εκτός από την τεχνολογία του Kinect, χρησιμοποιεί και τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας, που ακριβώς επιτρέπει στους πελάτες να διαλέγουν από ψηφιακή κρεμάστρα το ρούχο που επιθυμούν, να το «φοράνε». Το είδωλο στο καθρέφτη αυτό είναι τρισδιάστατο και επιτρέπει να δουν το φόρεμα από οποιαδήποτε γωνία θα ήθελε ο πελάτης, όπως ακριβώς θα έκανε και στο κοινό δοκιμαστήριο.


Η τεχνολογία χρειάζεται ακόμα πολλές βελτιώσεις, μιας και το φόρεμα δεν εφαρμόζει ακριβώς πάνω στο σώμα, αλλά δίνει μόνο μια σχετική εικόνα για το ρούχο. Aλλωστε αν δε δοκιμάσεις κάτι, δε θα ξέρεις τι εφαρμογή έχει πάνω σου. Μπορεί σε λίγο καιρό να χρειάζεται μόνο ένα δυνατότερο επεξεργαστή.

[youtube=425,350]http://www.youtube.com/watch?v=L_cYKFdP1_0&feature=player_embedded[/youtube]Πηγή: http://24wro.blogspot.com

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency