Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
18/05/2011

Με υποδερμική ηλεκτρονική ταυτότητα πρέπει να εφοδιαστούν τα κατοικίδια σκυλιά

Η ανάγνωση του τσιπ γίνεται από τον κτηνίατρο με συσκευή που εκπέμπει ακίνδυνη ακτινοβολία.Μια πολύ μικρή κάψουλα που περιέχει μικροτσίπ πρέπει να εμφυτευθεί υποχρεωτικά σε όλα τα δεσποζόμενα σκυλιά, ώστε να είναι δυνατή η αναγνώρισή τους σε περίπτωση που χαθούν.

Οι κτηνίατροι τοποθετούν το τσιπ σε όλα τα σκυλιά που εξετάζουν, εφαρμόζοντας το νόμο 3170/2003 και τις αποφάσεις που εξέδωσε το Υπουργείο Γεωργίας.

Κάθε ηλεκτρονική ταυτότητα φέρει έναν μοναδικό 16ψήφιο αναγνωριστικό αριθμό. Ο κτηνίατρος συλλέγει τα στοιχεία του ιδιοκτήτη και τα χαρακτηριστικά του ζώου, (ηλικία, όνομα, φύλο, ράτσα, χρώμα κλπ) και τα καταχωρεί σε μια τριπλότυπη φόρμα μαζί με τον αριθμό του τσιπ.

Ο ιδιοκτήτης και ο κτηνίατρος κρατούν από ένα αντίγραφο, ενώ το τρίτο αποστέλεται στον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο όπου καταχωρείται σε βάση δεδομένων.

Το κόστος που θα επιβαρύνει τον ιδιοκτήτη εκτιμάται στα 40 ευρώ, ποσό που περιλαμβάνει την αξία του τσιπ έξι εταιρείες διαθέτουν στην Ελλάδα ηλεκτρονικές ταυτότητες για ζώα με τιμή χονδρικής από 12 έως 18 ευρώ.

Το τσιπ έχει μήκος 11 χιλιοστά, πάχος ένα και βάρος 0,67 γραμμάρια. Δεν εκπέμπει ακτινοβολία και δεν περιλαμβάνει μπαταρία.

Η συσκευή εισάγεται κάτω από το δέρμα του ζώου στην αριστερή πλευρά του τραχήλου με τη βοήθεια μιας ειδικής σύριγγας, χωρίς να απαιτείται αναισθητικό. Το τσιπ περιβάλλεται από μια κάψουλα κατασκευασμένη από βιοενεργό γυαλί, επιστρωμένη με αντιολισθητικό υλικό που εμποδίζει τη μετακίνησή της προκαλώντας εγκύστωση στους ιστούς.

Η ανάγνωση του αναγνωριστικού αριθμού μπορεί να γίνει μόνο από κτηνίατρο, με τη χρήση μιας συσκευής που κοστίζει περίπου 200 ευρώ. Η συσκευή ανάγνωσης εκπέμπει ραδιοκύματα χαμηλής συχνότητας και ισχύος, αβλαβή για το ζώο.

(όσοι είστε κάτοχοι κατοικίδιων δεν έχετε παρά να συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο σας)


Πηγή: http://www.petcity.gr

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency