Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
10/07/2005

Όχι στις πατέντες λογισμικού από Ευρωπαϊκή Ένωση

Στρασβούργο, 6 Ιουλίου 2005

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε με τεράστια πλειοψηφία (736 μέλη, 680 ψήφοι, 645 ναι, 14 όχι, 18 λευκά) να απορρίψει την διαταγή για την εφαρμογή του νόμου για πατέντες στο λογισμικό, γνωστή σαν "on the patentability of computer implemented inventions".Η απόρριψη αυτή ήταν απλά η λογική απάντηση της Κομισιόν να αρνηθεί την επανεκκίνηση των νομοθετικών διαπραγματεύσεων τον Φεβρουάριο αντιδρώντας στην απροθυμία που υπήρχε από το γκρουπ των μεγάλων εταιριών (που είναι υπέρ των πατεντών) να αποδεχτεί τις απόψεις της Ευρωπαϊκή Ένωσης, αλλά και της κυβέρνυσης κάθε χώρας. Το ίδρυμα "Foundation for a Free Information Infrastructure" (FFII) έδωσε τα συγχαρητήρια του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το βροντερό ΟΧΙ.

Αυτή είναι μια μεγάλη νίκη για όλους αυτούς που συμμετείχαν στην καμπάνια κατά των πατεντών, προσπαθώντας να εγγυηθούν ότι οι καινοτομίες και ο συναγωνισμός την Ευρώπη είναι προστατευμένος από το μονοπώλιο του λογισμικού και τις διάφορες μεθόδους που χρησιμοποιούν οι μεγάλες επιχειρήσεις για να το πετύχουν.

Από το Technews.gr (www.technews.gr)

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency