Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
25/03/2010

Πανηγύρι της Παναγίας της Λάμιας

Όπως σε πολλά μέρη σε ολόκληρη την Ελλάδα, στις 8 Σεπτεμβρίου εορτάζεται και στην Κεφαλονιά η Παναγία σε αρκετές μονές.

Μια από αυτές, με τους πιο λαμπρούς εορτασμούς είναι και η Παναγία η Λάμια στα Δειλινάτα. Πρόκειται για μια ανδρική μονή που χρονολογείται περί τα 1690. Στην ίδια τοποθεσία παλαιότερα και πριν το χτίσιμο της συγκεκριμένης μονής υπήρχε μικρό εκκλησάκι αφιερωμένο στη γέννηση της Θεοτόκου.

Στα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης μονής υπάγεται το αξιόλογο τέμπλο της, αλλά και η πολύ παλιά εικόνα, η οποία φέρει αργυρά επένδυση. Η εικόνα λιτανεύεται στο χωριό και τιμάται σε αγρυπνία που γίνεται στις 11 του ίδιου μήνα στον ιερού ναό του Τιμίου Προδρόμου Δειλινάτων.

Παναμονή της εορτής της Παναγίας της Λάμιας, στο προαύλιο της μονής στήνεται ένα μεγάλο πανηγύρι που θεωρείται από τα πιο σημαντικά ολόκληρου του καλοκαιριού και ίσως το τελευταίο μεγάλο, σε χρονική σειρά, πριν από του Αγίου, στις 20 Οκτωβρίου. Το μοναστήρι σήμερα έχει μείνει χωρίς την μόνιμη παρουσία μοναχών, παρόλα αυτά το διάστημα της εορτής του ολόκληρο το υψηλό ιερατείο δίνει το παρόν και η μονή στολίζεται για τη μεγάλη ημέρα.
Η πρόσβαση είναι απλή, καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στο χωρίο, ενώ η εύρεση χώρου στάθμευσης εξαιρετικά εύκολη.

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency