Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
02/03/2011

Κεφαλονίτικο Καρναβάλι

Η Κεφαλονιά έχει μεγάλη παράδοση στο Καρναβάλι από τα πολύ παλιά χρόνια.

Η βασική έννοια του Καρναβαλιού είναι η σάτιρα, κάτι στο οποίο ολόκληρο το νησί διακρίθηκε. Οι κάτοικοί του χαρακτηρίζονται από έντονη διάθεση και οξύ σατυρικό πνεύμα που κατά το παρελθόν αλλά και σχετικά πρόσφατα έδωσε πολύ σπουδαίες εκφράσεις και δημιουργήματα. Η κριτική, ο σχολιασμός για τα τεκτενόμενα αλλά και ο αυτοσαρκασμός πολλές φορές, εύρισκαν την έκφρασή τους την συγκεκριμένη χρονική περίοδο σε πολύ πιο έντονη μορφή από ότι συνήθως. Γενικά υπήρχε η ιδέα του να μασκαρεύεται κάποιος σε βαθμό που να μην μπορεί να αναγνωριστεί και πλέον ελεύθερος να πραγματοποιεί και να λέει αυτά που αλλιώς δεν θα μπορούσε να πράξει.

Φυσικά από ολόκληρη την Κεφαλονιά η περιοχή που έχει διατηρήσει αυτό το έθιμο σε μεγαλύτερο βαθμό είναι το Ληξούρι. Η συμμετοχή του κόσμου είναι εντυπωσιακή με περισσότερο από το 80% των κατοίκων να συμμετέχει ενεργά στις εκδηλώσεις που διαρκούν ολόκληρο το Τριώδιο. Τα τελευταία χρόνια αποτελεί πόλο έλξης ακόμα και για πολλούς μη Κεφαλονίτες, ενώ οι περισσότερες από τις γύρω περιοχές και όχι μόνο έχουν σημείο συνάντησης το Ληξούρι για αυτές τις μέρες. Ο κόσμος χορεύει και ξεφαντώνει στους δρόμους και η σάτιρα με παλιές αλλά και νέες καλές στιγμές αναβιώνει στον τόπο που ουσιαστικά έβαλε της ρίζες για να κυριαρχήσει σε ολόκληρο το νησί.

Τέλος δεν θα πρέπει να θεωρηθεί τυχαίο ότι στην Πάτρα, την πολιτιστική πρωτεύουσα της Ελλάδας για αυτή την περίοδο ζουν πολλοί Κεφαλονίτες. Και μάλιστα οι περισσότεροι από αυτούς είναι ιδιαίτερα ενεργοί και δραστήριοι, δίνοντας στο Καρναβάλι έναν ακόμα πιο έντονο και πιο εύθυμο τόνο.

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency