Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
25/03/2010

Η ανακομιδή του λειψάνου του Αγ. Γερασίμου

Στις 20 Οκτωβρίου η μονή του Αγίου Γερασίμου και ολόκληρη η Κεφαλονιά γιορτάζει για δεύτερη φορά μετά την 16η Αυγούστου τον πολιούχο Άγιό της.

Η ημερομηνία αυτή είναι σημαδιακή και εορτάζεται η ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου. Οι ανά τον κόσμο Κεφαλονίτες και όχι μόνο συρρέουν στην μικρή και την μεγάλη εκκλησία για να προσκυνήσουν το ιερό λείψανο. Ακολουθεί η λιτανεία που οδηγεί στον πλάτανο που χρονολογείται ότι έχει ηλικία 1000 ετών.

Την συγκεκριμένη ημέρα πραγματικά κάθε Κεφαλονίτικο σπίτι έχει γιορτή, καθώς το όνομα Γεράσιμος είναι το πλέον συνηθισμένο (προς τιμή πάντα του Αγίου). Οι Γερασιμάκηδες αυτή την ημέρα έχουν και την ονομαστική τους εορτή και κάθε συμπατριώτης μας έχει να κάνει πάρα πολλές επισκέψεις σε σπίτια για να ευχηθεί τα χρόνια πολλά. Μια ευχή βέβαια που λέγεται αυτή την ημέρα σε όλους τους Κεφαλονίτες, γιατί όχι μόνο κάποιος στην οικογένεια γιορτάζει, αλλά πραγματικά όλοι γιορτάζουμε πάνω από όλα τον Άγιο Γεράσιμο.

 

 

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency