Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
26/03/2010

Η περιφορά του επιταφίου τη Μεγάλη Παρασκευή

Η μεγαλύτερη και σημαντικότερη εορτές ολόκληρης της Χριστιανοσύνης είναι η εορτή του Πασχα.

Σε αυτήν εξέχουσα θέση κατέχει η περιφορά του επιταφίου. Σε κάθε σημείο του Χριστιανικού κόσμου, πόλη ή χωριό ένα συμβολικό ξύλινο κατασκεύασμα στολισμένο με λουλούδια περιφέρεται στους δρόμους και πλήθος πιστών ακολουθεί για να θρηνίσει τον θάνατο του θεανθρώπου και Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Η Κεφαλονιά ως βαθύτατα θρησκευόμενη, κάτι που φαίνεται και από την πίστη στον Άγιό μας, δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Σε κάθε μέρος σχηματίζονται μικροί ή μεγαλύτεροι επιτάφιοι και όλοι ακολουθούν την πορεία.

Για όσους από εσάς βρίσκονται γενικά ή της συγκεκριμένη ημέρα στο Αργοστόλι μην παραλείψετε να επισκεφτείτε και να δείτε τους επιταφίους στον  Άγιο Σπυρίδωνα, στον Αρχάγγελο, στην Μητρόπολη, στην Σισσιώτισσα και στην Καθολική εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Ο στολισμός είναι ιδιαίτερος και η κατάνυξη μεγάλη. Το βράδυ όλοι συγκεντρώνονται στην Μητρόπολη για να ακολουθήσουν την περιφορά γύρω από το μεγαλύτερο μέρος της πόλης, που θα οδηγήσει κεντρική στην πλατεία. Εκεί ο Μητροπολίτης θα δώσει το μήνυμα της ημέρας, αλλά και θα προετοιμάσει τους πιστούς για την επόμενη μέρα της ανάστασης, της κορυφαίας στιγμής της Χριστιανοσύνης.

 

 

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency