Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
27/03/2010

Οι περαντζάδες στο Λιθόστρωτο και την πλατεία

Είναι στη φύση του Κεφαλονίτη η βόλτα και η μη συνεχής παραμονή του σε ένα σημείο. Οι Κεφαλονίτες έχουν γυρίσει όλο τον κόσμο, γι' αυτό και βρίσκονται πραγματικά παντού ανά την υφήλιο. Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις θα βρεις έναν Κεφαλονίτη λέει η παροιμία και έχουμε όλοι διαπιστώσει ότι είναι αλήθεια.

 

Αλλά και για όσους ζουν μέσα στην Κεφαλονιά και ιδιαίτερα στην περιοχή γύρω και μέσα στην πρωτεύουσα Αργοστόλι, αυτό είναι κάτι πολύ φυσικό και συνηθισμένο. Ο κεφαλονίτης δεν μπορεί να κάθεται σε ένα σημείο. Κινείται συνεχώς, κάνει βόλτες ασταμάτητα και αυτό το θεωρεί ως την μεγαλύτερη διασκέδαση. Χειμώνα καλοκαίρι, όταν βρίσκει ελάχιστο χρόνο από την δουλειά του κατεβαίνει μια βόλτα στο Λιθόστρωτο και την Πλατεία.

Ανάλογα με την εποχή το Λιθόστρωτο έχει την τιμητική του τον χειμώνα λόγω του πιο κλειστού και απάνεμου του χαρακτήρα του. Και η κεντρική πλατεία το καλοκαίρι. Το καλοκαίρι Κεφαλονίτες, αλλά και μη ντόπιοι ασταμάτητα και για ώρες συνεχόμενες περπατούν πάνω κάτω Λιθόστρωτο και πλατεία. Η περατζάδα διαρκεί από νωρίς το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ. Αλλά και τις υπόλοιπες εποχές όλο το πρωινό ο εμπορικός δρόμος σφύζει από ζωή από όσους κυκλοφορούν μαθαίνοντας τα νέα και απολαμβάνοντας την ημέρα.

 

 

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency