Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
28/03/2010

Το πανηγύρι του Αγίου Γερασίμου στις 16 Αυγούστου

Η μεγαλύτερη εορτή για την Κεφαλονιά δεν είναι τον δεκαπενταύγουστο αλλά μια μέρα αργότερα. Στις 16 Αυγούστου ο τοπικός Άγιος Γεράσιμος και η μονή του στα ομαλά έχει την τιμητική της. Αυτή την ημέρα εορτάζεται η κοίμηση του Αγίου. Κεφαλονίτες και μη συρρέουν κατά χιλιάδες για να προσκυνήσουν στο σκήνωμα του Αγίου στον νεόκτιστο ναό. Οι πιστοί εύχονται μεταξύ τους χρόνια πολλά.Η εορτή ξεκινάει από το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας με την λειτουργία. Η ουρά των πιστών είναι τεράστια και θα πρέπει να περιμένει πολλές ώρες όποιος επιθυμεί να προσκυνήσει αυτή την ημέρα. Ο κόσμος συνεχίζει να συγκεντρώνεται ολόκληρο το βράδυ για να φτάσει το επόμενο πρωινό να έχει κατακλείσει την τεράστια έκταση στην οποία απλώνεται το μοναστήρι. Πολλοί παραμένουν το βράδυ σε κρεβάτια εκπληρώνοντας κάποιο τάμα. Ο Άγιος Γεράσιμος έχει βοηθήσει πολύ κόσμο και ξακουστά είναι τα θαύματά του από ανθρώπους που έχει θεραπεύσει.

Οι πιο τολμηροί κατεβαίνουν στο υπόγειο του παλαιού ναού που βρίσκεται το ασκητήριο του Αγίου σε ένα πιο δυσπρόσιτο σημείο, αλλά άξιο να επισκεφτεί όποιος για πρώτη φορά και όχι μόνο έρχεται στο ναό. Αρκεί να έχει τις φυσικές ικανότητες να κατέβει την πανύψηλη σκάλα που οδηγεί σε αυτό. Κατά τις 11 το επόμενο πρωινό με την ολοκλήρωση της ακολουθίας το σκήνωμα οδηγείται στον πλάτανο που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τον ναό, με μια ακολουθία την οποία οι πιστοί παρακολουθούν με κατάνυξη.

Ο Άγιος Γεράσιμος να μας έχει όλους καλά.

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency