Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
02/03/2011

Τα κούλουμα στη Λάσση και τη Σκάλα

Αμέσως μετά το τέλος του Τριωδίου, την Καθαρά Δευτέρα είναι η αρχή των 7 εβδομάδων νηστείας και κατάνυξης μέχρι και την ανάσταση του Κυρίου.

Όπως για όλους τους Χριστιανούς, έτσι και στην Κεφαλονιά εορτάζεται με ιδιαίτερη θέρμη αρχή αυτής της περιόδου. Τα κούλουμα εορτάζονται σε κάθε τόπο με την συμμετοχή όλων. Ο παραδοσιακός Μπάλος ηχεί στην ατμόσφαιρα, ενώ μικροί μεγάλοι συμμετέχουν στο χορό. Τα νηστίσιμα εδέσματα, πολλά από τα οποία και με έντονη παραδοσιακή χροιά, κυκλοφορούν και τα γεύονται οι παρευρισκόμενοι στην μεγάλη αυτή γιορτή. Το πέταγμα του χαρταετού είναι ένα ακόμα αναπόσπαστο κομμάτι της ημέρας για τους μικρότερους αλλά και μεγαλύτερους.

Παραδοσιακά η Λάσση αποτελεί το πλέον γνωστό σημείο στο οποίο γιορτάζονται τα κούλουμα. Τελευταία και για τις περιοχές μακριά από την Πρωτεύουσα Αργοστόλι, τόσο η Σκάλα όσο και η Αγία Ευφημία και η Σάμη αποτελούν σημεία στα συγκεντρώνονται οι κάτοικοι για να γιορτάσουν όλοι μαζί τα κούλουμα.

 

 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Η Βάφτιση στη Σισιώτισσα Μεγάλη Τρίτη »

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency