Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
24/02/2010

Ξενοφών Καππάτος - Ποιητής (1919 - σήμερα)

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Γεννημένος στο χωριό Δειλινάτα, κοντά στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς, το 1919. Από μικρό παιδί αγαπούσε την ποίηση και τα ταξίδια. Τους πρώτους του στίχους τους έγραψε στο Δημοτικό σχολείο. Πάντα ήθελε να παρουσιάσει τα έργα του σε βιβλίο, όμως αυτό το κατάφερε μόλις απέκτησε κάποια οικονομική ευχέρεια το 1976. Το 1957 μετανάστευσε στην Νέα Ζηλανδία, όπου έμεινε 10 χρόνια και εργάστηκε ως εργάτης σε διάφορα εργοστάσια. Η πίκρα της ξενιτιάς έχει σίγουρα επηρεάσει την σκέψη του και το έργο του γενικότερα. 

Στην ξενιτιά έγραψε ποιήματα, εμπνευσμένος πάντα από την νοσταλγία της πατρίδας. Ο Ξενοφών Καππάτος είναι ένας λαϊκός και σατυρικός λογοτέχνης, ο οποίος ακολουθεί την Κεφαλληνιακή παράδοση της έμμετρης σάτιρας, εκπρόσωποι της οποίας είναι οι μεγάλοι Ανδρέας Λασκαράτος, Μιχέλης Άβλιχος, Μολφέτας, Άννινος, Ριμναδόροι κτλ. Τα έργα του κ. Καππάτου: «Χιούμορ» και «Επίπληξη των κακώς κειμένων». 

Είναι γεγονός ότι είναι επηρεασμένος από τις ρίμνες και τα τραγούδια αντικατοπτρίζουν το γνήσιο Κεφαλληνιακό πνεύμα.

Διαβάστηκε 4280 φορές

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency