Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
21/03/2010

Τσελέντης (1957 - σήμερα) - Σεισμολόγος

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Καθηγητής κος Άκης Τσελέντης γεννήθηκε στο Φισκάρδο και πήγε σχολείο στο Αργοστόλι. Έλαβε το πρώτο πτυχίο του στην Φυσική το 1978 από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 1979 έλαβε Μάστερ στη Γεωφυσική από το Πανεπιστήμιο του Λήντς της Μεγάλης Βρετανίας. 

 

Επίσης έλαβε Μάστερ στην Ηλεκτρονική από το Εθνικό Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης. Τέλος έλαβε Διδακτορικό από το διάσημο Πανεπιστήμιο Ιμπίριαλ του Λονδίνου. Έχει εργαστεί ως ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Κάμπριτζ, ως Γεωφυσικός στην εταιρία Schlumberger oilfield services. Επίσης εργάστηκε στο Ελληνικό Ινστιτούτο Γεωλογικών και ορυκτών εξορύξεων και ως ερευνητής στο τμήμα Γεωλογίας και Γεωθερμίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Επίσης υπήρξε συνεργάτης του Ινστιτούτου Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου του Τόκιο από το 1986-89. ήταν επίσης εκπρόσωπος σεισμολογίας της Ε.Ε. στην Ασία και το 1990 έγινε μέλος του Πανεπιστημίου Πατρών όπου είναι σήμερα μόνιμος καθηγητής Σεισμολογίας και Γεωφυσικής, καθώς και διευθυντής του εργαστηρίου σεισμολογίας. Στα ενδιαφέροντά του περιλαμβάνεται η υψηλής πιστότητας σεισμική αποτύπωση, θεωρία της Γεωφυσικής ανατροπής, επεξεργασία σεισμογραφικών πληροφοριών και τομογραφικές μέθοδοι. Έχει δημοσιεύσει 195 έρευνες και 5 βιβλία. 

Επίσης κατέχει 8 διεθνώς αναγνωρισμένες πατέντες. Ο Καθηγητής Τσελέντης είναι από τους Κεφαλονίτες που μας κάνουν όλους υπερήφανους. Είναι μέλος του kefalonitis.com και στηρίζει την προσπάθεια που γίνεται στην ιστοσελίδα μας. 

Για περισσότερες πληροφορίες για αυτόν και το έργο του επισκεφθείτε την προσωπική ιστοσελίδα του στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας: http://seismo.geology.upatras.gr

 

 

Διαβάστηκε 4540 φορές

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency