Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
25/03/2010

Χριστιανέ μου τι σου έκαμα και βάλθηκες να με ξεκάνεις!!!

Μια φορά πριν από αρκετά χρόνια στο Αργοστόλι συνέβη το ακόλουθο τραγελαφικό περιστατικό. Ίσως μάλιστα κάποιοι παλαιότεροι να το γνωρίζουν ή να το έχουν κάπου ακούσει, ενώ οι πρωταγωνιστές του είναι γνωστοί και τα ονόματά τους δεν αναφέρονται. Σε μια εκκλησία της πόλης όπως συνηθιζόταν τότε οι πιστοί πήγαιναν λάδι για να ανάβονται τα καντήλια. Όμως οι προσφορές ήταν πολλές και όπως ήταν φυσικό το λάδι όλο και περίσσευε με αποτέλεσμα το βαρέλι να γεμίζει. Κάποια περίοδο ωστόσο, παρόλο που οι προσφορές των πιστών εξακολουθούσαν να είναι μεγάλες η στάθμη στο βαρέλι άρχισε να χαμηλώνει.

Ο καντηλανάφτης λοιπόν πονηρεύτηκε. Λέει δεν μπορεί να γίνεται αυτό, αφού δεν άλλαξε κάτι στις προσφορές. ?ρα κάτι πιο ύποπτο συμβαίνει. Και αποφάσισε να κάνει κάτι για να βεβαιώσει τις υποψίες του και να αποκαλύψει τον δράστη. Έριξε λοιπόν μέσα στο βαρέλι με το λάδι ένα μπιτονάκι μικρό με πετρέλαιο. Λέει, το πετρέλαιο καίγεται και στην φλόγα δεν θα κάνει ζημιά, ωστόσο αν κάτι άλλο συμβαίνει θα αποκαλυφτεί. Πραγματικά λοιπόν την άλλη μέρα το πρωί στην εκκλησία παρουσιάζεται ο εφημέριος και κοιτάζοντας τον καντηλανάφτη του λέει με έντονο ύφος. «Χριστιανέ μου τι σου έκαμα και βάλθηκες να με ξεκάνεις!!!»

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency