Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
16/07/2014

Καλοκαιρινός προορισμός:Ανάφη.

Η Ανάφη είναι ένα κυκλαδίτικο νησί του Αιγαίου Πελάγους.

Βρίσκεται ανατολικά της Σαντορίνης με την οποία και αποτελούν τα νοτιοανατολικότερα νησιά των Κυκλάδων, και απέχει από τον Πειραιά 150 μίλια. Πρωτεύουσα του νησιού είναι η Ανάφη (Χώρα),  και βρίσκεται στο νότιο τμήμα. Κύριο λιμάνι του νησιού, είναι ο Άγιος Νικόλαος. Το σχήμα της Ανάφης μοιάζει με κώνο, λόγω του δυσανάλογου ύψους του βουνού Κάλαμος (460 μ. υψόμετρο), που βρίσκεται στο κέντρο περίπου του νησιού. Ο Κάλαμος  είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος βράχος της Μεσογείου. Πρόκειται για ένα ήσυχο νησί που αποτελεί ιδανική επιλογή για γαλήνιες διακοπές, φυσικό περιβάλλον και έναν απλό τρόπο ζωής, ιδανικό για ανασυγκρότηση δυνάμεων. Έχει όμορφες παραλίες με βαθυπράσινα νερά όπως είναι ο Άγιος Νικόλαος, ο Μικρός και ο Μεγάλος Ρούκουνας, ο Μέγας Ποταμός, οι Άγιοι Ανάργυροι, το Κλεισίδι και το Κατσούνι.

Η Χώρα της Ανάφης είναι χτισμένη ψηλά , αμφιθεατρικά σε υψόμετρο 260μ πάνω από το λιμάνι, γραφική , κάτασπρη και πανέμορφη.Ο αρχικός πυρήνας ήταν το ενετικό Κάστρο , η καρδιά του χωριού και σήμερα στενά σοκάκια οδηγούν στα θολωτά σπίτια γύρω γύρω .Είναι ένας παραδοσιακός οικισμός και γιαυτό η μετακίνηση όλων γίνεται με τα πόδια αφού δεν είναι δυνατό να την διασχίσουν τροχοφόρα.Διάσπαρτες είναι χτισμένες οι ναοί του Αγ. Νικολάου, της Κοίμησης της Θεοτόκου, του Αγίου Χαραλάμπους, του Χριστού του Σταυρού ,των Αγίων Ανάργυρων και του Αγίου Γεωργίου στην κορυφή του κάστρου με πολύ όμορφες βυζαντινές εικόνες.

Πηγή:www.touristorama.com

Πολυμέσα

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency