από lornion την 16 Ιουν 2012, 21:38
Αλαφροσημειόματα. 16.6.2012 Εχω παρακολουθήσει το σκηνικό των δραστηριοτήτων των κομμάτων για τις εκλογές της 17ης του Ιουνίου.Ακόμη εχω διαβάσει πάμπολα άρθρα του διεθνούς τύπου, για να έχω μια κάποια γνώμη ,αν τούτο είναι δυνατόν για ενημέρωση. Παρακολούθησα ομιλίες αρκετές και δηλώσεις πολιτικών προσπαθώντας να μορφώσω άποψη. Ειλικρινά δεν τα κατάφερα ,κατόρθωσα όμως να εντοπίσω την επιθυμία της αριστεράς να κυβερνήσει/ και τούτο μεν είναι θεμιτό, αλλά η αοριστία των λόγων με οδήγησε στο συμπέρασμα πως ζητούν την εξουσία, στερούμενοι πείρας και προγράματος.,απόδειξη δε τούτου, ηταν η αλλαγή θέσεων και στόχων του ΣΥΡΙΖΑ.Επιπρόσθετα διεπίστωσα πως το βαθύ πασοκ άλλαξε πολιτική στέγη, αφίνοντας τον κ.Βενιζέλο να αγωνίζεται για την διατήρηση του εναπομείναντος τεμαχίου.Πουθενά του κόσμου δεν ευδόκησαν αριστερές κυβερνήσεις ,οι λαοί υπέφεραν και δεν πιστεύω πως η Ελλάδα του κ. Τσίπρα θα αποτελούσε εξαίρεση.Ο καπιταλισμός με την παγκοσμιότητα των αγορών και την πρόοδο στην τεχνολογία, εχει πάρει το πάνω χέρι και δεν εννοώ πως οι νεοέλληνες έμειναν πιστοί στις παπαρδέλες του παπανδρεϊσμού, αφίνοντας τον εαυτό τους στην νάρκη του δησιο-υπαληλικού μισθού. ΕΤΣΙ ΑΠΌ ΕΛΕΎΘΕΡΟΙ ΠΟΛΊΤΕΣ ΚΑΤΉΝΤΗΣΑΝ ΌΡΓΑΝΑ ΕΝΟΣ ΜΙΣΘΑΡΝΟΥ ΚΡΆΤΟΥΣ. Τα επίχαιρα ? δημιουργήθηκε ο λαβύρινθος κράτος με χρέη και αναξιοπιστία παγκόσμια.Σήμερα τα ψευτοδιλήματα των εκλογών είναι επιφανειακά παρασύροντας τον λαό στην διαιώνιση της παπανδρεϊκής πολιτικής, μετουσιωμένης στο νέο πρόσωπο και στο νεοσύριζα που πουλάει φούμο και πλήρη ένταξη στην ζωή τριτοκοσμικής χώρας.Το περίεργο σε τούτα τα στοιχειωδώς παλαβά ηταν το ατύχημα να κυβερνιέται η Ευρώπη από την γερμανική δύναμη ,η οποία είναι πάντα προσηλωμένη στα στενά δικά της συμφέροντα, υπό την εννοιαν οτι οι χώρες της Ηπείρου πρέπει να ζούν τον ίδιο τρόπο ζωής. Μα έλα δεν είμαστε σε διαφορετικό μήκος και πλάτος.? Λορνιόν.-